top of page
phm2_edited_edited.jpg

ERVARING. RESPECT. RESULTATEN.

Phariseau & Mattelin Advocaten

kan rekenen op een ruime ervaring van meer dan 30 jaar in diverse juridische materies.

Het kantoor poogt zoveel als mogelijk praktijkgericht en efficiënt naar oplossingen te zoeken voor de juridische problemen waarmee haar cliënteel wordt geconfronteerd, waarbij specifieke ervaring in de te behandelen materies, transparantie en een duidelijke communicatie met de cliënt voorop staan.

ADVOCATEN

Onze Advocaten

In 1989 behaalde Ann Phariseau met onderscheiding het diploma van licentiaat in de rechten aan de Universiteit Gent (met specialisaties derde licentie rechten in burgerlijk recht (familierecht) en arbeidsrecht).


Ann Phariseau startte haar loopbaan per 1 oktober 1989 aan de balie van Gent, waaraan zij als advocaat ononderbroken tot op vandaag verbonden is.


Ze is erkend bemiddelaar in familiezaken en wordt regelmatig aangesteld als jeugdadvocaat.


Ze heeft zeer ruime ervaring als advocaat in alle materies en procedures die verband houden met personenrecht, familierecht, echtscheidingsrecht, recht m.b.t. samenwonenden (buiten het huwelijk), erfrecht, huwelijksvermogensrecht, schenkingen, ontslagrecht, gemeen recht (contracten, invorderingen, huur, ...).


Daarnaast oefent ze sinds lang verschillende gerechtelijke mandaten uit als schuldbemiddelaar, bewindvoerder en beheerder ad hoc / curator over de onbeheerde nalatenschap.


Ze is vennoot in het advocatenkantoor Phariseau & Mattelin Advocaten, dat ze oprichtte met ingang van 1 juli 2004.

ADVOCAAT

ANN PHARISEAU

In 1987 behaalde Christ Mattelin met onderscheiding het diploma van licentiaat in de rechten aan de Universiteit Gent.

In 1988 behaalde hij het diploma van "licencié spécial en droit fiscal" (tweejarige opleiding) aan de Université Libre de Bruxelles (ULB).

Christ Mattelin startte zijn loopbaan in de privésector als (fiscaal) jurist, waaronder 12 jaar bij het internationale consultancybedrijf Coopers & Lybrand, later PricewaterhouseCoopers (PwC), waarvan de laatste jaren als bestuurder.

 

Hij is auteur van vele publicaties op het vlak van fiscaal recht. 

Lees hier de lijst van publicaties.

 

Op 1 oktober 2003 vervoegde Christ Mattelin de balie van Gent als advocaat.

Op 1 juli 2004 richtte hij samen met meester Ann Phariseau het advocatenkantoor Phariseau & Mattelin op.

Naast zijn specialisatie in fiscaal recht, met specialisatie in onderhandelingen met de fiscus en fiscale procedures, heeft hij intussen ook een zeer ruime ervaring opgebouwd in het verkeersrecht en in het strafrecht, zowel gewoon strafrecht als fiscaal / economisch / sociaal strafrecht.

Hij is tevens houder van het SUPRALAT-attest (bijstand bij verhoren voor politie en onderzoeksrechter).

ADVOCAAT

CHRIST MATTELIN

_A015474_edited.jpg

In juli 2017 behaalde Evelien Mattelin met onderscheiding het diploma Master in de Rechten aan de UGent.

Zij begon haar stage op het advocatenkantoor Phariseau & Mattelin en is sinds 2020 advocaat-medewerker op het kantoor..

In september 2022 behaalde zij (als werkstudent) met grote onderscheiding haar Master na Master in het notariaat (UGent). Met haar masterproef ("Het bewijs van vergoedingsrekeningen") behaalde ze ook de prijs voor beste masterproef. Zij oefende ook tijdelijk het mandaat uit van praktijkassistente (UGent) bij het vak notarieel burgerlijk recht.

 

Naast haar specialisatie in het familiaal vermogensrecht en erfrecht, heeft zij ook een bijzondere interesse en ervaring in algemeen personen- en familierecht (inclusief jeugdrecht), burgerlijk aansprakelijkheidsrecht en arbeidsrecht.

ADVOCAAT

EVELIEN MATTELIN

In september 2022 behaalde Fien De Groote het diploma Master in de Rechten aan de UGent, met onderscheiding.

Ze heeft een bijzondere interesse in het personen- en familierecht, het internationaal privaatrecht, het jeugdrecht, het migratierecht en het strafrecht.

In september 2019 behaalde zij ook reeds het diploma Master in de Criminologie. In het kader daarvan heeft zij stage gelopen bij het Parket van de Procureur des Konings West-Vlaanderen, afdeling Brugge.

Ze vervoegt sinds oktober 2022 het advocatenkantoor Phariseau & Mattelin als advocaat-stagiair.

Fien DG_edited_edited.jpg

ADVOCAAT 

FIEN DE GROOTE

In september 2022 behaalde Rani Vancauwenberghe het diploma Master in de Rechten aan de UGent.

 

Zij besloot daarna om zich verder te verdiepen in het familiaal vermogensrecht en erfrecht. In juli 2023 behaalde zij dan ook het diploma Master na Master in het Notariaat aan de UGent.

 

Naast haar specialisatie in het familiaal vermogensrecht en erfrecht, heeft zij ook een bijzondere interesse voor het algemeen personen- en familierecht en het verbintenissenrecht.

 

Ze vervoegt sinds oktober 2023 het advocatenkantoor Phariseau & Mattelin als advocaat-stagiair.

RANI VAN CAUWENBERGHE

ADVOCAAT

bottom of page